Förutom att ge smak till sallader, förhindrar äppelcidervinäger bakterietillväxt, reglerar syrabalansen i hud- och kroppsvård och hjälper till att försvagas. Vissa ämnen i äppelcidervinäger, som också används som en naturlig rengöringsprodukt , finns tillsammans i väldigt få livsmedel.

Äppelcidervinäger innehåller inte D -vitamin, men innehåller små mängder vitamin A, B1, B2, B6, C och E. Den innehåller också kalcium, magnesium, kalium och fosfor.

Om du vill förbereda hemlagad äppelcidervinäger kan du klicka på recepten! Glad läsning…

Hur många dagar tar ekologisk äppelcidervinäger, hur uppnås det?

Sättet att få ekologisk äppelcidervinäger är antingen att köpa tillsatsfria 100% naturmärkta produkter eller att producera det hemma. Var kan man köpa naturlig äppelcidervinäger?  När det söks ser man att det enkelt kan beställas över internet. Även om priset på äppelcidervinäger är ganska billigt, är priset på ekologisk äppelcidervinäger något högre.

Du kan enkelt förbereda denna helande organiska produkt hemma, och du kan göra cirka 4-5 liter naturlig äppelcidervinäger på en till en och en halv månad . Så, låt oss gå vidare till äppelcidervinägereceptet och tipsen:

Hur man gör naturlig äppelcidervinäger hemma?

Material:

·        En 5-6 liters glasburk

·        2 kilo äpplen

·        1 tesked socker

·        1 tesked salt

·        Några kikärter eller en bit bröd räcker.

Tillverkning:

·        Äpplen är kvartade, om de är stora, skärs lite mindre.

·        Kärndelarna tas bort.

·        Den placeras tills den täcker hälften av burken och kikärter tillsätts.

·        Den är fylld med dricksvatten.

·        Det är nödvändigt att lämna lite utrymme för gasen att komma ut.

·        Tillsätt 1 tsk socker och salt och blanda.

·        Överst på burken är täckt med ostduk och fixerad genom att binda.

·        Blandningen måste andas för jäsning.

·        Den får stå i 30 - 45 dagar.

·        Det är bra att röra om det med en träsked då och då.

·        När ättikflugor börjar bildas dräneras äppelmassan.

·        Efter separering av fruktköttet tillsätts 1 tesked socker och 1 tesked salt till ättikan och blandas.

·        Burklocket stängs och förvaras svalt och mörkt.

·        Efter ett tag kallades jäst som kallas vinägerns mor på vinägern.

·        Vit, transparent ringformad jäst och en skarp lukt indikerar att vinägern är klar.

 

Tips för att göra ekologisk äppelcidervinäger

·        Vid framställning av ättika är det nödvändigt att utsätta äpplet för jäsningsprocessen.

·        Vinägerframställningstekniken som godkänts av läkare İbrahim Saraçoğlu ger framgångsrika resultat.

·        Även om doktor Feridun Kunak använder nästan samma formel, rekommenderar han att äta äpplet och använda skalet.

·        När äppelcidervinäger är hemlagad är sannolikheten för att få fördelaktiga resultat stor, särskilt om de äpplen som används kommer från pålitliga platser.

·        Eftersom äppelcidervinäger försämras i bildandet av svampar eller oönskade bakterier, bör man se till att burken är mycket ren.

·        Att använda äpplena utan tvätt ger också bra resultat, eftersom bakterierna på äppelskalet gör att jäsningen kan börja.

·        När ättikan är klar kan du ta ättiksjästen som bildats på den med en sked och producera ättika igen och snabbare.

 

Vilka är fördelarna med äppelcidervinäger?

·        Det första svaret på frågan vad är användningen av äppelcidervinäger är att den används som ett febernedsättande medel med sin förmåga att förstöra bakterier.

·        Eftersom det innehåller C -vitamin ökar det kroppens motståndskraft och minskar risken för att bli sjuk.

·        Den har egenskaper som reparerar nervsystemet och stärker dess struktur.

·        Det reglerar PH -balansen genom att öka den alkaliska halten i kroppen, vilket underlättar avlägsnandet av vissa toxiner och ger glans till huden.

·        Det har en positiv effekt på matsmältningssystemet. Innehåller vattenlösliga äppelfibrer som lugnar tarmkramper.

·        Äppelcidervinäger kan användas för hudvård och kroppsrengöring. Det tar bort överflödig olja från huden utan att bränna huden och rengör huden.

·        Äppelcidervinäger ger delvis läkning på akne -fläckar.

·        Även om äppelcidervinäger är en vätska som har fördelar för huden, är det mycket viktigt att justera dosen väl. Fel mängd ättika som appliceras på särskilt känsliga hudområden kan orsaka irritation och allergiska reaktioner.

·        Äppelcidervinäger testas också som ett alternativ för fotsvamp. Det observeras för att lindra svampen hos de flesta människor.

·        Det kan vara fördelaktigt för diarré tack vare dess förmåga att eliminera vissa bakterier.

·        När äppelcidervinäger blandas med vatten och dricks, förhindrar det hicka.

·        Tack vare sin kalciumförvaring stärker äppelcidervinäger tänderna och benstrukturen, och eftersom det innehåller fosfor och magnesium, är det fördelaktigt mot ledstelhet och smärta.

·        Tack vare äppelsyran och enzymerna den är en lösning på trötthet och svaghet. Det förhindrar ackumulering av mjölksyra i kroppen, ökar den övergripande livskvaliteten, särskilt när det blandas med grönsaksjuice.

·        Det stöder absorptionen av vitamin B12 i kroppen.

·        Det förstör bakterierna som orsakar svettning under armarna och lukt i foten.

·        Ger lindring vid myggbett eller mild solbränna i utspädd form.

Vilka sjukdomar är äppelcidervinäger bra för?

·        Äppelcidervinäger är bra för reflux och gastrit. Gastrit orsakas av inflammation i slemhinnan i magen och kan förvandlas till ett sår.

·        Vid problem med återflöde återgår magsyra till matstrupen.

·        När äppelcidervinäger späds ut och konsumeras, hjälper det att tömma bihålorna och rengör luftvägarna.

·        Det kan också användas som munvatten vid andningsproblem.

·        När du gurglar med ingefära, äppelcidervinäger och honung i varmt vatten är det bra mot halsont, hosta och bröststockningar.

·        Det är användbart vid förkylning eftersom det också innehåller C -vitamin.

·        Äppelcidervinäger hjälper till att kontrollera diabetes och blodsocker.

·        Äppelcidervinäger, som har antiglykemiska egenskaper, gör det svårt för vissa stärkelser att absorberas och smälta i kroppen. Således hjälper det att hålla blodsockernivån på en hälsosam nivå.

·        Regelbunden konsumtion flera gånger om dagen genom att tillsätta vatten ger effektivare resultat.

·        Äppelcidervinäger förtunnar blodet och reglerar kolesterol i blodtryck och hjärtsjukdomar. Med denna funktion hjälper det till att skydda hjärthälsan.

·        Äppelcidervinäger skapar lättnad vid åderbråckproblem bara genom att ge en känsla av kyla, det har ingen terapeutisk effekt.

·        Äppelcidervinäger appliceras på en skiva skalad potatis används som ett folkmedicin vid behandling av vårtor. En läkare bör rådfrågas om dess användning.

·        En annan traditionell metod som definitivt inte rekommenderas är behandling av äppelcidervinäger för mol.

·        Att göra sådana applikationer utan att känna till kött-köttstrukturen kan ge extremt skadliga resultat.

·        Förutom dess fördelar kan äppelcidervinäger i vissa specialfall också vara skadligt.

·        Särskilt de med typ 1 -diabetes bör vara försiktiga när de äter äppelcidervinäger.

·        Bortsett från detta, för att inte uppleva tillstånd som halsirritation och hudallergi, bör personens kropp vara välkänd.

 

Gör äppelcidervinäger dig svag?

·        Daglig användning av äppelcidervinäger påskyndar ämnesomsättningen.

·        Genom att balansera blodsockret minskar det känslan av hunger.

·        Eftersom det hjälper till att ta bort gifter från kroppen, bidrar det också till att njurarna fungerar normalt.

·        Det reglerar också matsmältningssystemet.

·        Med dessa funktioner ger det ett tydligt stöd för dieter.

·        Men om äppelcidervinäger används utan att följa dietprogrammet och utan att träna, anses det inte vara ett realistiskt tillvägagångssätt att förvänta sig ett mirakel.