Lök, som är den gemensamma punkten i dussintals olika recept, är en slags ört och grönsaker från alliumfamiljen. Så mycket att det är väldigt svårt att hitta en kokbok som ger recept utan lök.

Lök är en bitter örtartad växt som är en av de mest odlade och konsumerade grönsakerna över hela världen. Tack vare doften som den tillför rätterna är den oumbärlig för både turkiska och världsmat. Lök, tillsammans med näringsämnen som den innehåller, är ett antibiotikum som kan köpas från marknaden.

Låt oss lära känna de välkända och lite kända aspekterna av löken, som kompletterar alla rätter den deltar i med sin underbara doft och som också har en omätlig effekt på kroppens hälsa.

 

Vad är lök?

·        Lök odlas vanligtvis i länder nära Medelhavsområdet och i Västra Asien. Enligt många forskare är lök en grönsak som först odlades i Medelhavsländer.

·        De flesta lökbehov, som odlas i en mycket bred geografi i världen, tillgodoses av länder som Turkiet, Afghanistan och Iran.

·        Å andra sidan, i Turkiet, kan lök odlas i alla städer utom Östra Anatolien, men mestadels i provinser som Amasya, Kastamonu och Hatay .

·        Att odla lök i humusjord är mycket viktigt när det gäller produktivitet.

·        Lökodling kan göras i form av frösådd, eller den kan odlas genom att plantera schalottenlök, som är mindre i storlek, i jorden.

 

Vad är lökstyperna?

·        Färska lök: Särskilt färsk, som är salladens krona, är oumbärlig för människor som är förtjusta i smak. Kallas även grön lök .

·        Schalottenlök: Det är den minsta sorten av lök . Även om den kan användas i alla rätter där lök används, ger den också en visuell rikedom till rätterna genom att dra fördel av dess storlek.

·        Röd lök: Det är den typ av lök som har mest rå konsumtion. Denna lökvariant, vars hud är lila, föredras i sallader och piyaz, men den är känd för att vara mycket lämplig för skaldjursbord.

·        Sommarlök: De mest utmärkande egenskaperna hos denna lök, vars hud är vit, är att den är söt och saftig. Användningen av denna lök, som inte kan odlas på vintern, är mer begränsad än andra typer på grund av dess saftiga natur.

·        Vinterlök: Vinterlöken, som dekorerar grönsakshandlare och marknadsstånd i vårt land, är det första som kommer att tänka på när vi säger lök. De har hårda inre skal och har bruna nyanser.

 

Hur man gör lökbota?

·        Lökkur är väldigt enkel, och hemligheten för dem som verkligen har nytta av lökkur är deras dagliga tillagning, färska konsumtion och applicering vid rätt tidpunkt.

·        I receptet på Onion Cure İbrahim Saracoğlu finns ansökan i form av ett glas konsumtion före lunch och middag i 15 dagar.

·        Lila lök eller vitlök ska definitivt inte vara att föredra för lökkuren som du kan förbereda med ljusbrun lök och två glas dricksvatten .

·        Detta botemedel, som du enkelt kan göra genom att kasta löken uppdelad i fyra delar i kokande vatten och koka den,  har en terapeutisk funktion mot endometrios (chokladcysta) -formationer , som är särskilt vanliga hos kvinnor .

·        Om du undrar om lökkuren används på vilken dag under menstruationen eller om den används under menstruationen eller under någon period varierar svaren på dessa frågor beroende på orsaken till botemedlet.

·        Om lökkuren appliceras på tarmpolyppbesvär är det lämpligt att starta den mellan den tredje och den tionde dagen efter menstruationen.

·        Om lökkuren ska göras för barnet, det vill säga för att underlätta graviditeten, är det mer lämpligt att börja från den sjunde dagen efter menstruationen för att få det mest effektiva resultatet.

 

Vilka är fördelarna med lökkuren?

Fördelar med lökbotning:

·        Dessutom har den en terapeutisk effekt för att eliminera menstruations oegentligheter och problem med akne och akne .

·        Även om det har antibiotiska egenskaper, spelar det också en roll vid reglering av cirkulations- och immunsystemet. spelar en viktig roll för .

·        Lökbota fördelar inkluderar att lösa utsläppsproblem hos kvinnor och underlätta graviditet med dess effekt på äggstockarnas hälsa.

·        Det som ska noteras är att det ska användas oavbrutet var 6: e månad och högst 15 dagar.

·        Det rekommenderas att konsumeras färskt och vid en varm temperatur. Och naturligtvis, när en ovanlig situation observeras i kroppen under användning, bör en läkare konsulteras.

·        Om du vill att effekterna av lökkur ska fungera på det mest effektiva sättet för dig, bör du först observera om löken är bra för matsmältningssystemet och kroppen.

·        Om du inte ser en negativ effekt efter att ha druckit rosenlökjuice, kan du starta botemedlet.

 

Vilka är fördelarna med lök?

·        Lök, som är i ledande roll för många kostlistor på grund av dess fettförbränning , är också en grönsak som har tagit plats i dessa listor med sin aptitdämpande funktion. Försvagas lökjuice?Svaret frågan om besvaras alltså positivt.

·        Om ett lökhuvud lindas runt huvudet efter att det finhackat och kokat, kommer det att få dig att glömma huvudvärken.

·        Det stärker kroppens försvarsskydd mot cancertyper som hjärntumör, struphuvud, tjocktarm och mage .

·        Förutom sin humörreglerande effekt har den också minnesförbättrande effekter.

·        Lök, som inte får saknas hemma på vintern, bör också vara din mest pålitliga vän under semestern. För att äta lök i de länder du reser till hjälper din kropp att bekämpa bakterierna som den kommer att möta där. Tack vare dess antibiotika och antibakteriella egenskaper är det ett kraftfullt vapen mot infektioner.

·        Det har en återställande effekt på hud och hår . Speciellt för ditt hår kan du uppnå det resultat som du inte kan uppnå med många kosmetiska produkter genom att bara äta lök. Eftersom lök ger snabbare och hälsosammare hårväxt med de ämnen den innehåller.

·        Det är det starkaste växtbaserade läkemedlet som hjälper till att hantera sjukdomar som influensa, hosta och allergier .

·        Hudbrännskador, bietstick och insektsbett har en skyddande funktion mot .

·        Lök botemedel kan också erbjuda en lösning för hudfläckar, finnar och akne problem med sin hud regenererande och reglerande effekt.

·        Det är också effektivt för att lindra kroppssmärtor när det endast används med ricinolja .

·        Det kan stoppa näsblod ganska snabbt. Det förhindrar blodproppar.

·        Det har en skyddande effekt mot åderförkalkningsproblem. Det spelar en viktig roll för att upprätthålla kardiovaskulär hälsa.

·        Det är den mest exakta växtbaserade lösningen som människor som har sömnlöshet problem kan tillämpa.

·        Förutom sin menstruationsreglerande effekt har den en sexuell krafthöjande effekt.

·        Kvinnor som konsumerar lök regelbundet under hela sitt liv kan minska risken för osteoporos under klimakteriet.

 

Vilka är fördelarna med lökjuice?

·        Svavel i lökjuice är en av cancerens främsta fiender.

·        Kromet i det hjälper också till att balansera blodsockret.

·        Det är effektivt vid behandling av sjukdomar i övre luftvägarna, såsom hosta och bronkit med sina expektorativa egenskaper.

 

Hur många kalorier i lök? Vad är lökens näringsvärde?

Vitamin- och näringsvärdet för lök är 0,1 g, natrium är 4 mg, kalium är 146 mg, kolhydrat är 9 g och protein är 1,1 g per 100 g. Frågan om hur många kalorier en lök besvaras som 39,7 kcal.

 

Lökpriser Hur mycket?

·        Även om lökpriserna ändras varje år, för att vara ärliga, följer de i allmänhet en kurs som stör producenterna.

·        I slutet av många ansträngande produktionssäsonger ler lökproducenten inte mycket av skäl som härrör från överproduktion.

·        Å andra sidan kan det lätt sägas att lök är konsumentbudgetvänligt.

·        En av de mycket giltiga orsakerna till den utbredda användningen av lök, som har en mycket låg sannolikhet för att överstiga 2 TL under de senaste åren, är denna budgetvänliga funktion.

·        Men lök priserna är sällan; Beroende på produktionsöverskott, kostnader och klimatförhållanden kan priserna nå mellan 2 TL och 3 TL.

 

Varför orsakar lök tårar?

·        När det gäller lök är det första vi tänker på dess oumbärliga smak och den obeskrivliga doften som den tillför rätterna, medan den andra är dess rivningsfunktion.

·        Så, vad är svaret på den här frågan som hemsöker de flesta av oss under den tid som spenderas på köksbänken?

·        Lökceller består av två delar: allinaser och sulfider. Sulfider bryts ned av allinaser till sulfensyra. .

·        Sulfensyra förvandlas till en flyktig svavelförening på kort tid. Denna gas, som sprider sig i luften, förvandlas till en brinnande syra och når våra ögon.