Vallmo, som har en speciell plats i köken, är en av de sällsynta smakerna med sin smak, fördelar och mödosamma förberedelse. Medicin inom medicinområdet och i köken blir det en smak med dess godis och bakverk.

 

Vad är vallmo, vad betyder det?

·        Vallmo, vars jordbruk i Anatolien går tillbaka till antiken, produceras mestadels i Afyon och Eskişehir. Dess konsumtion är också mestadels i dessa regioner. Speciellt i Afyons bakverk, bullar och bröd är vallmo en oumbärlig mat.

·        Även om det anses vara en negativ växt av samhället, är det faktiskt ganska användbart.

·        Konsumeras i måltider, torkade och krossade kapslar är inte hälsoskadliga.

·        Det ger också en fin smak till recept.

·        Det finns tre typer av torkad som svart, vit och gul.

·        Den svarta används inte mycket eftersom den är för fet. Det är den gula och vita sorten som används i bullar.

·        När vallmo undersöks när det gäller näringsvärde har 100 gram vallmofrön i genomsnitt 525 kalorier, men det finns små mängder C -vitamin och B6, kalcium, järn, magnesium, natrium och kalium. Cirka 40 gram av 100 gram utsäde består av fett, 28 gram kolhydrater och 18 gram protein.

·        Om du skulle fråga vilken mat vallmo används i , används denna växt mestadels i desserter och bakverk, men om du gillar att prova olika smaker kan du lägga vallmo till dina rejäla sallader och kycklingrätter.

 

Vilka är fördelarna med vallmo?

·        Förutom sin utsökta doft innehåller vallmofrön , som är fördelaktiga för hälsan, kalcium, kalium, zink, järn, mangan och kopparmineraler.

·        Speciellt koppar är mycket effektivt vid produktion av blodceller. Samtidigt är oljan som utvinns ur dess frön rik på Omega-3 och omega-6. Vallmofördelarna stärks av fettsyrorna i den.

·        Det är fördelaktigt för hjärnan och hjärtat. Mangan är känt för sina kraftfulla antioxidantegenskaper.

·        Dess smärtstillande funktion gör att den används inom den medicinska industrin.

·        Med oljesyran i fröet minskar det dåligt kolesterol och ökar det goda kolesterolet.

·        Det balanserar blodtrycket med sitt kaliuminnehåll. Av denna anledning har det många fördelar för blodtryckspatienter.

·        Tack vare dess rika fiberinnehåll hjälper det till att eliminera förstoppningsproblem.

·        Det har också en effekt på att minska hudproblem och försköna huden.

·        Som med all mat är överdriven konsumtion av vallmo naturligtvis skadligt. Därför, när det gäller hälsa, bör det konsumeras med måtta.

·        Vallmo är inte heller farligt när det gäller kalorier . Det finns 47 kalorier i en matsked vallmofrön.

·        Även om fördelarna med vallmo är mycket höga, bör personer med vallmeallergi få dessa fördelar från andra naturliga livsmedel.

·        Liksom många allergier visar vallmoallergi också symptom som eksem, svullnad i ansikte och hals och illamående.

 

Var växer vallmo?

·        Vallmoväxten, en växt från vallmofamiljen, odlas i Egeiska och centrala anatoliska regionerna. Det konsumeras ofta i Egeiska regionen.

·        Vallmo härrör från det arabiska ordet χaşχāş خشخاش, vilket betyder opiumväxt. Betydelsen av vallmo är relaterad till ordet hash, det vill säga ljudet av hård friktion, enligt vissa forskares diskurser.

·        Vallmo är en växt som älskar ett varmt klimat. Det är dock också resistent mot låga temperaturer.

·        Den produceras mestadels i östra Medelhavet. Det är en växt som kräver varmt väder och riklig nederbörd.

·        I vårt land är regionen där den produceras mest Afyon.

·        Namnet opium kommer också från dess vallmoproduktion. Bortsett från Afyon produceras vallmo i ytterligare några provinser i Svarta havet och Centrala Anatolien.

·        I vårt land och i många länder sker produktionen under statlig kontroll.

·        Det är förbjudet att odla vallmo individuellt på grund av dess missbruk.

·        Vallmofältet inspekteras av myndigheterna med jämna mellanrum tills det kommer från Jordbrukskontoret .

·        Eftersom det orsakar allvarliga problem när det produceras och konsumeras omedvetet. Det finns också de som producerar olagligt i Hatay -regionen.

·        Det finns inget vallmoträd, vallmofabriken växer på fälten i liknande utseende som vete.

·        Vallmoväxten innehåller frön i sin knölfrukt. Vallmoolja erhålls också från vallmofröet som finns i kapseln.

 

Var hittar du vallmo?

·        Förutom den terapeutiska användningen inom den medicinska sektorn är den också bland de eftertraktade smakerna i köket.

·        I detta avseende föredras det ofta av kvinnor.

·        Det är ingen skada att använda det korrekt och medvetet.

·        Vallmo är oumbärlig för recept, lätt att få från växtbaserade läkare. Det kan också hittas i några större stormarknader.

·        Som med nästan alla livsmedel är priserna på vallmo, som kan köpas online, i allmänhet mer överkomliga i online shopping.

 

Hur mycket är vallmopriser?

·        Vallmaproduktionen i vårt land är under statlig kontroll. Därför är dess produktion också begränsad. Begränsad produktion påverkar priserna.

·        Även om priserna är varierande är det vanligtvis mellan 5 och 10 TL per 100 gram i växtbaserade läkare eller marknader.

·        Priset varierar också beroende på sorter som gul vallmo, vit vallmo, blå (svart) vallmo.

·        Gult och vitt är det mest använda i kök.

·        Svart vallmo används ofta vid framställning av vallmoolja.

·        Priserna på vallmoolja varierar också mellan 10 och 20 TL per 100 ml.

 

Hur slås en vallmo?

·        Efter att vallmo samlats upp från fältet sker processen med att bryta vallmokapslarna.

·        Denna process, som brukade göras genom att tugga med fötterna, börjar göras i maskinen med teknikutvecklingen.

·        Tack vare maskinerna görs det på mycket kortare tid och enkelt.

·        Den siktade vallmo rostas först och får torka ordentligt.

·        Om den torkade vallmo görs för hand, slås den på speciella stenar och krossas. Denna process är ganska krånglig.

·        Förutom manuellt arbete används även maskiner för smide.

·        Maskiner gör detta jobb mer praktiskt och snabbare.

·        Men för det mesta ger det inte lika bra resultat som handtatuering. Vallmo som passerar genom dessa processer blir redo att användas.

·        Vallmopasta kan ätas genom sked i form av pasta, samt användas i bakverk, muffins och desserter. Eller så kan den användas till frukost.

 

Går Poppy Paste dåligt?

·        Vallmo är inte en mat som förstörs direkt på 1-2 månader. Därför behöver det inte konsumeras på kort tid .

·        Liksom många livsmedel håller vallmo -pasta upp till 1 år om den förvaras på en sval plats från solljus och stängs.

·        Om den förvaras i en frys under längre livslängd kan denna period förlängas upp till 2 år.

·        Det krävs lika mycket för att användas när så önskas, och därför används det längre.

·        Under denna period kan den enkelt användas i bakverk, frukost eller sallader.

 

Vad är vallmoolja? Vilka är fördelarna med vallmoolja?

·        Vallmoolja är en av de vegetabiliska oljor som väckt uppmärksamhet de senaste åren.

·        Det erhålls från fröna inuti vallmokapseln .

·        Denna olja erhålls under rostning och krossning av frön.

·        Speciellt i svart vallmo är oljemängden högre än de andra. Frön innehåller 50-60% olja.

·        De är mycket hälsosamma fetter.

·        Vallmoolja är rik på vitamin E, antioxidanter, omega och många fler. Av denna anledning är det mycket användbart i kroppsstruktur och många sjukdomar.

·        Det används särskilt inom hälsosektorn med dess smärtstillande och lugnande egenskaper.

·        Vallmoolja används både inom medicin och i hudvård och hårvård.

·        Skyddar hudens fukt, reglerar hudcellernas funktioner. När du känner dig trött, tappas lite vallmoolja i badvattnet för att lindra trötthet i kroppen.

·        I fall som tandvärk, huvudvärk ger det smärtlindring när det appliceras på det värkande området.

·        Det får håret att växa snabbare i långsamt växande hår.

·        Det stärker också hårets rötter.

·        Med alla dessa positiva aspekter och den fantastiska smaken det ger till recept bör även de som inte använder vallmo upptäcka och prova det så snart som möjligt.